top of page

Over mij

Maaike Otto

NGS Sportmasseur 

Maaike01_1.jpg

Welkom, leuk dat je meer over mij wil weten!

Mijn naam is Maaike. Al op jonge leeftijd was ik geïnteresseerd in de werking van het menselijk lichaam. Na de middelbare school heb ik drie jaar fysiotherapie gestudeerd maar de studie uiteindelijk niet afgemaakt. Na enkele omwegen heb ik een bachelor Rechtsgeleerdheid behaald en ben ik lang werkzaam geweest in het P&O werkveld in de zorg. Daar heb ik gezien wat voor impact stress en onregelmatige werktijden kan hebben op mensen. 

In 2020 heb ik mijn diploma Medische Basiskennis behaald. Daarna heb ik diverse massageopleidingen gevolgd bij Massage instituut MOOD in Amersfoort. Ik ben geschoold in het aanbieden van klassieke massage, sportmassage, bindweefselmassage en stoelmassage.

 

Naast mijn massagepraktijk ben ik op dit moment ook werkzaam bij een instituut wat zich richt op professionele leiderschapsontwikkeling voor bestuurders in (semi)publieke sector.

Mijn filosofie

In onze huidige maatschappij ‘zitten’ we veel in ons hoofd in plaats van in ons lijf. We ervaren werkdruk en we " moeten"  veel van onszelf. Deze continue druk kan resulteren in verschillende soorten klachten zoals verhoogde spierspanning, hoofdpijn of stress. Massage is van oudsher een bekende en natuurlijke vorm voor het laten afvloeien van spanning.

 

Bij klachten bevordert een massage de doorbloeding waardoor afvalstoffen beter worden afgevoerd en het zelfherstelende vermogen van het lichaam wordt gestimuleerd. En een regelmatige massage zorgt voor behoud van je lichaam en kan van toegevoegde waarde zijn in het voorkomen van klachten. De spanning in je spieren en bindweefsel neemt af en je lichaam blijft soepeler. 

Klachten kunnen verschillende oorzaken hebben. Daarom bied ik verschillende soorten massages aan en combineer ik die technieken tijdens een behandeling.  Door het combineren van verschillende technieken kan ik voor ieder individu de juiste massagebehandeling op maat bieden. Afgestemd op jouw behoefte en wat jij nodig hebt. 

 

Voor bedrijven bied ik stoelmassages aan. Een mooie extra arbeidsvoorwaarde die de vitaliteit van de medewerkers kan bevorderen.  

 

Ik werk nauw samen met een Fysiotherapie Dijkgraaf. Een gecertificeerd fysiotherapeut waarbij wij cliënten naar elkaar toe doorverwijzen. Bij twijfel kan ik altijd laagdrempelig zijn expertise inschakelen 

bottom of page